Logopèdia estètica:

com endarrerir els signes de l’edat?

La logopèdia estètica és una nova implementació de la logopèdia centrada a l’estètica facial. Es basa en tècniques de Teràpia Miofuncional que permeten modificar el to muscular dels músculs orofacials i així millorar l’aspecte facial.

Permet no sols reduir els signes de l’edat sinó també modificar les diferents estructures que s’han pogut veure alterades per un mal funcionament orofacial, com ara el codi de barres i el solc nasogenià marcat, l’asimetria facial, derivats generalment d’una deglució disfuncional, d’una alteració de la masticació i/o de la respiració no diagnosticada.

La logopèdia estètica permet millorar l’aspecte facial.

Logopedia-estetica
Logopedia-estetica
Quins pacients ho fan?

És una teràpia natural basada en tècniques de teràpia miofuncional, per la qual cosa és completament innòcua i no invasiva. Està orientada tant a persones que volen endarrerir l’aparició dels indicis de l’edat, com aquelles que ja presenten solcs i arrugues i volen millorar-ne l’aspecte sense agulles conservant les característiques individuals de la cara.

Quins beneficis aporta al pacient?

La logopèdia estètica té a més l’avantatge que, com que és un mètode completament natural i no invasiu, permet reduir i endarrerir l’aparició dels signes de l’edat, sense alterar les característiques individuals de la cara, permetent conservar la unicitat de la cara. A més, el pacient intervé de manera activa a la teràpia, tant en l’elecció dels exercicis que es realitzen com posteriorment a l’automassatge de manteniment. Això s’ha vist que dona resultats molt positius, tant en la reconciliació amb la imatge del rostre com en l’augment de l’autoestima.

Com es fa la teràpia de logopèdia estètica?

Els exercicis i massatges de teràpia miofuncional que s’utilitzen en aquesta intervenció permeten augmentar o disminuir el to muscular orofacial, modificant així la forma de la cara en funció de l’objectiu desitjat, ja sigui la reducció de les arrugues, l’elevació del triangle de la joventut o augmentar la tersitat de la cara.

També permet reduir els solcs i alteracions estètiques derivades de funcions orofacials inadequades, com ara una deglució disfuncional no diagnosticada, alteració en la masticació, un mal hàbit de fer un gest amb el llavi per dificultats respiratòries, entre d’altres.
L’especialista en Logopèdia fa una avaluació en profunditat de les estructures i les funcions orofacials i a partir d’aquí es planifica un tractament personalitzat per a cada cas.

Quins són els exercicis més efectius?
Cada rostre és diferent, de manera que els exercicis que es planifiquen solen ser molt individuals. No obstant això, se sol potenciar l’elevació dels pòmuls mitjançant exercicis isomètrics i isocinètics, reduir les potes de gall mitjançant massatge i relaxació muscular, i elevar els teixits mitjançant tècniques de raspat la utilització de ventoses orofacials, per tal de fomentar la producció de col·lagen. Així com restaurar l’estructura de la pell i millorar l’aspecte general del rostre.
Aquesta web utilitza cookies pròpies per al seu correcte funcionament. Personalitzar cookies   
Privacidad
Necessites ajuda?